Valnøtter: Kjenn fordelene med denne nøtten

 

Les dette inn Tamil og Hindi Les også – Nå etter at disse komfortmatene holder seg sunne i vår

Valnøtter er en av de mest næringsrike matene du kan legge til i kostholdet ditt. Den inneholder sunt fett, fiber, vitaminer og mineraler. Rik på antioksidanter, det er også en rik kilde til omega-3 fett. Det kommer med noen fantastiske helsemessige fordeler. Valnøtter er blant de eldste trærettene som er dyrket av mennesker, og viktigheten deres blir fremhevet helt tilbake i 7000 f.Kr. I dag, på grunn av diettbegrensninger og flere misforståelser, unngår folk å spise valnøtter med tanke på at de er kaloririke og fett tette. Imidlertid kan det ikke overses at valnøtter er utrolig rike på ernæring og fordelene deres fra stoffskifte til hjertehelse og skjønnhet. Her er topp 10 grunner til at valnøtter må inkluderes som en del av et sunt kosthold. Les også – Ha solbær daglig for å kontrollere diabetes: Noen interessante måter å legge den til i kostholdet ditt

 

1 # Hjelper vekttap: I motsetning til hva folk tror, ​​kan valnøtter utgjøre en del av vektkontroll dietten. Flere studier har antydet at det er lite sannsynlig at regelmessig inntak av valnøtter vil forårsake vektøkning eller fedme. Faktisk inneholder en unse valnøtter 2,5 g omega 3 fett, 4 g protein og 2 g fiber som bidrar til metthetsfølelse. Enhver vellykket vektstyringsplan må inneholde metthetsfaktor; så valnøtt er utvilsomt den rette maten å vurdere hvis du er i et vektkontrollprogram. Til tross for at de er tette i kalorier, kan valnøtter være et viktig verktøy for å hjelpe deg med å gå ned i vekt. Les også – Svarte rosiner: Bare en håndfull hver dag vil holde legen borte i vinter

2 # induserer søvn: Valnøtter inneholder en forbindelse kalt melatonin, som er ansvarlig for å formidle meldinger om syklusen av lys og mørke til kroppen. Siden melatonin allerede er syntetisert av kroppen, øker inntaket av valnøtter blodnivået av melatonin, og derved induserer søvn. Det er derfor å spise valnøtter kan være en fin måte å forbedre søvnen på. [1]

3 # Flott for håret ditt: Valnøtt er også en god hårmat. Dette er fordi valnøtter inneholder biotin (vitamin B7) som bidrar til å styrke håret, redusere hårfallet og forbedre hårveksten til en viss grad. I tillegg til valnøtter, kan du prøve disse matvarene for å forhindre hårtap.

4 # Forebygger hjertesykdom: Blant alle diettplanter og nøtter inneholder valnøtter den høyeste mengden antioksidanter. Rundt 100 g valnøtter vil gi mer enn 20 mmol antioksidanter, noe som gjør dem ekstremt effektive i bekjempelse av hjertesykdom ved deres evne til å ødelegge frie radikaler. De er også fylt med omega-3 fettsyrer som senker dårlig kolesterol og øker produksjonen av godt kolesterol, noe som gjør det til en god matbit å holde hjertet ditt med god helse. [2]

5 # Forhindrer diabetes: Alle typer nøtter er forbundet med redusert risiko for diabetes, og valnøtter er ikke noe unntak. I følge en studie var kvinner som spiste 28 gram valnøtter to ganger i uken 24% mindre sannsynlig å utvikle type 2-diabetes. Studien ble publisert i Journal of Nutrition, og selv om det ble utført på kvinner, mener eksperter at fordelene også vil være like for menn. [3]

6 # Øker sædkvaliteten din: Å spise 2,5 gram valnøtter per dag forbedrer sædkvaliteten hos friske unge menn, sier forskere. I følge en studie av UCLA-forskere forbedrer spising av 75 gram valnøtter om dagen vitaliteten, motiliteten og morfologien til sæd hos friske menn i alderen 21 til 35 [4]. Her er 8 enkle måter å øke sædkvaliteten og -tellingen.

7 # Gjør at huden din lyser: Valnøtter er rike på B-vitaminer og antioksidanter som forhindrer huden din i å få frie radikaler og forhindrer rynker og tegn på aldring. Så hvis du vil ha glødende hud langt ut i middelalderen, spis valnøtter.

8 # Kan holde demens i sjakk: Å spise valnøtter hver dag kan bidra til å avverge demens, sier forskere. I studien fant Dr. Abha Chauhan og hans team fra New York State Institute at mus fratatt valnøtter led et dramatisk tap i læring, hukommelse og fysisk og følelsesmessig kontroll. I følge resultatene bidro vitamin E og flavanoider i valnøtter til å ødelegge skadelige frie radikaler som forårsaker demens. Du kan lese mer for å finne ut hvordan valnøtter hjelper til med å forhindre Alzheimers. Les også hvordan valnøtter hjelper deg med å holde hjernen sunn.

9 # Forhindrer kreft i bukspyttkjertelen: En ny studie har funnet at inntak av nøtter, inkludert valnøtter, er omvendt forbundet med risiko for kreft i bukspyttkjertelen, uavhengig av andre potensielle risikofaktorer for kreft i bukspyttkjertelen. Forskere så på sammenhengen mellom nøtteforbruk og risiko for kreft i bukspyttkjertelen blant 75.680 kvinner i sykepleiernes helsestudie, uten tidligere krefthistorie. Det ble observert at kvinnene som spiste en porsjon nøtter to eller flere ganger per uke hadde en betydelig redusert risiko for kreft i bukspyttkjertelen sammenlignet med de som stort sett avsto fra nøtter. Se hvordan det øker sexlivet ditt.

10 # Hjelper deg å leve lenger: Å spise en håndfull valnøtter bare tre ganger i uken er nøkkelen til et lengre liv, har en studie funnet. Forskere oppdaget at disse spiselige frøene reduserte risikoen for å dø av kreft med 40 prosent og fra hjerte- og karsykdommer med minst 55 prosent. Generelt hadde nøttespisere i forskningen en 39 prosent mindre risiko for død, og spesielt valnøttespisere en 45 prosent redusert trussel. Les også helsemessige fordeler av grønne bladgrønnsaker.

11 # Flott for gravide kvinner: Mødre som spiser en diett rik på fettsyrer som de som finnes i valnøtter, kan redusere babyens sjanser for å utvikle matallergier, sier forskere. Forskningen fant at hvis mors kosthold inneholder en bestemt gruppe flerumettede fettsyrer (PUFA), utvikler babyens tarm seg annerledes. PUFAs antas å forbedre hvordan tarmimmunceller reagerer på bakterier og fremmede stoffer, noe som gjør babyen mindre sannsynlig å lide av allergi.

12 # Reduserer risikoen for brystkreft: Forskerne ved Marshall University fant at en daglig dose valnøtter – lik 2 gram per dag hos mennesker – reduserer veksten av brystkrefttumorer hos mus. Lederforsker Elaine Hardman, Ph.D., ved Marshalls Joan C. Edwards School of Medicine, og kollegaer studerte musene fra moren, gjennom unnfangelsen og gjennom hele livet. De sammenlignet deretter mus som fikk valnøtter med de som fikk vanlig kosthold. Forskningen fant at gruppen som hadde valnøtt i begge trinn utviklet brystkreft med mindre enn halvparten av gruppen som hadde det typiske dietten. I tillegg var antall svulster og størrelsen deres betydelig mindre.

13 # Kan bekjempe stress: Hvis daglig stress tar en belastning på helsen din, er det på tide å spise valnøtter, ettersom de hjelper til med å bekjempe stress, ifølge en studie. Forskerne fant at inkludering av valnøtter og valnøttolje i dietten senket både hvile blodtrykk og blodtrykksresponser på stress i laboratoriet. Valnøtter er en rik kilde til fiber, antioksidanter og umettede fettsyrer, spesielt alfa linolensyre, en omega-3 fettsyre. Dette er næringsstoffene som gir valnøtter det er stressbekjempende egenskaper.

Klikk på bildet nedenfor for å se bilder på – 6 gule matvarer for vekttap.

6 gule fargede matvarer for vekttap

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →