Feberhjemmemedisiner for voksne og barn I TheHealthSite.com

 

Har du feber? Selv om feber også er et vanlig symptom på COVID-19, kan det skyldes andre virusinfeksjoner som forkjølelse, influensa og dengue. Slike virusinfeksjoner er mer vanlig om sommeren. Med den plutselige økningen i temperaturen øker også risikoen for en rekke sesonginfeksjoner. Og en så vanlig sesonginfeksjon som du kan lide av er viral feber. Men før du tar disse antibiotika eller noen OTC (reseptfrie) medisiner, hvorfor prøver du ikke naturlige midler for å håndtere det? Bortsett fra å være trygg og lett tilgjengelig (hovedsakelig til stede på kjøkkenet ditt), er naturlige rettsmidler for å behandle viral feber effektive for å lindre symptomene forbundet med viral feber. Så, her er noen nyttige hjemmemedisiner for å behandle viral feber som kan hjelpe deg! Les også – Sputnik V: Hvordan Russlands COVID-19-vaksine fungerer og hvorfor sikkerhetshensyn er ekte

# 1 Koriander te

Les også – Hvordan holder leger seg trygge under COVID-19-pandemien?

Korianderfrø inneholder vitaminer og phytonutrients som bidrar til å øke immunforsvaret ditt. I tillegg til dette, tilstedeværelsen av antibiotiske forbindelser og potente flyktige oljer, koriander fungerer som et effektivt naturlig hjelpemiddel for å bekjempe en virusinfeksjon. Les også – Ikke alle virussykdommer er smittsomme: Kjenn virusene som sprer seg fra person til person

Hvordan forberede: Korianderte kan lages ved å tilsette en spiseskje korianderfrø i et glass vann. Kok denne løsningen og la den avkjøles, sil og tilsett litt melk og sukker. Drikk denne teen for å lindre symptomene på viral feber.

# 2 Dillfrø avkok

I tillegg til å styrke immunforsvaret og slappe av kroppen, er dillfrø også nyttige for å redusere kroppstemperaturen. På grunn av tilstedeværelsen av flavonoider og monoterpener fungerer dillfrøavkok som et kraftig antimikrobielt middel for å lindre viral feber.

Hvordan forberede: Avkoket kan tilberedes ved å steke en spiseskje suva frø, pepperkorn (2) og kalonji (1 ts). Tilsett denne blandingen i en kopp kokende vann og la den koke i 10 minutter. Sil innholdet, tilsett en klype kanelpulver og drikk varmt for å lindre feber.

# 3 Tulsi forlater

En av de mest effektive og mest brukte naturmedisinene for å lindre symptomene på viral feber er tulsiblader. De antibakterielle, bakteriedrepende, antibiotiske og soppdrepende egenskapene gjør at tulsi etterlater et sterkt middel mot viral feber. Bortsett fra dette, kan du også prøve disse naturlige hjelpemidlene for å forbedre immuniteten din.

Hvordan forberede: Alt du trenger å gjøre er å koke rundt 20 friske og rene Tulsi-blader i en liter vann med en halv skje feddpulver. La løsningen koke til vannet reduseres til halvparten. Drikk dette avkoket annenhver time.

# 4 Risstivelse

Et vanlig hjemmemedisin som brukes siden eldgamle tider for å behandle viral feber naturlig er risstivelse (kjent som kanji på hindi). Dette tradisjonelle middelet fungerer som et vanndrivende middel som øker vannlating og øker immunforsvaret. Det fungerer også som en naturlig nærende drink, spesielt for barn og eldre mennesker som lider av viral feber.

Hvordan forberede: Kok en kopp ris ved å tilsette en og en halv kopp vann. Når den begynner å koke (når riskorn er halvkokt), sil væsken. Tilsett væsken i et glass, en klype salt og drikk når det er varmt for å bekjempe symptomer på viral feber.

# 5 Tørr ingefærblanding

Ingefær er et kraftverk for helsemessige fordeler og inneholder forbindelser som viser betennelsesdempende, antioksidant og smertestillende egenskaper for å lette symptomene på viral feber. Derfor anbefales folk som lider av viral feber å konsumere tørr ingefær med litt honning for å lindre ubehag forbundet med viral feber.

Hvordan forberede: Dette kan tilberedes ved å tilsette to mellomstore biter tørr ingefær (snart) i en kopp vann og koke blandingen. En annen metode innebærer tilsetning av tørr ingefær, gurkemeie (en teskje), svart pepperpulver (en teskje) og liten mengde sukker til en kopp vann og koke løsningen til volumet reduseres til halvparten. Drikk denne løsningen fire ganger om dagen for å lindre symptomene på viral feber.

# 6 Bukkehornkløver vann

En lett tilgjengelig ingrediens på kjøkkenet, er fenegreekfrø et reservoar av medisinske forbindelser som diosgenin, saponiner og alkaloider. Bortsett fra disse inneholder fenegreek også forskjellige forbindelser som hjelper til med å redusere feber og andre symptomer assosiert med virusinfeksjon. I tillegg kan du bruke fenegreek eller methi til forskjellige helseproblemer, her er en komplett guide for å bruke den.

Hvordan forberede: Soak en spiseskje med fenegreekfrø i en halv kopp vann over natten. Om morgenen, sil denne løsningen og nipp til denne drinken med jevne mellomrom for å behandle viral feber. Du kan også konsumere en blanding av fenegreekfrø, sitron og honning om morgenen for litt lettelse.

Ansvarsfraskrivelse: Dette er bare hjemmemedisiner og må ikke brukes i stedet for medisinsk råd. Besøk legen din hvis symptomene dine vedvarer.

Referanser:

  1. Khanna, Girija. Alt om urtemedisiner. Tarang Paperbacks, 1997.
  2. D Souza, Charmaine. Kjøkkenklinikk: God helse alltid med Charmaine. Random House India, 2013.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →