Jeera, kald melk og andre naturlige midler mot surhet

 

Les dette inn Marathi, Hindi. Les også – Bør du unngå å spise hvitløk hvis du har sur refluks?

Surhet eller sur refluks er et vanlig problem som alle lider av på et tidspunkt i livet. Dette skjer når fordøyelseskanalen ikke fungerer som den skal og får galle- eller magesyrene til å strømme tilbake i spiserøret eller matrøret. Dette forårsaker irritasjon som vi kjenner som surhet. Maten vi spiser kan bare fordøyes når magekjertlene i magen produserer syrer. En overproduksjon av disse syrene fører til surhet. Det vanligste symptomet på acid reflux er en brennende følelse under brystbenet. Det er også populært kjent som halsbrann. Dårlige spisevaner utløser denne tilstanden. Les også – Kan acid reflux eller GERD arves? Bli kjent med faktorene som kan utløse denne fordøyelsesforstyrrelsen

SYMPTOMER FOR SURSYHET

Vanlige symptomer på surhet er smerte og svie i brystet, magen eller halsen, gass, fordøyelsesbesvær og dårlig ånde. Du kan også lide av forstoppelse og oppleve kvalme og en tung følelse i magen etter å ha spist. Noen ganger kan det hende at du burper ofte. Les også – Hyperacidity eller acid dyspepsia: Hva forårsaker det og hvordan unngår du det?

Årsaker til surhet

Den vanligste årsaken til surhet er overspising eller spising på rare tider og hopp over måltider. For mye te, kaffe, kald drikke og søppel, krydret og fet mat kan også gi deg denne tilstanden. Helseforhold som magesår, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan også føre til surhet, og det kan også være en usunn livsstil som å ta for mye stress, røyke, drikke alkohol og ikke få nok søvn.

HJEMMEMIDLER FOR SYRE

Lider du av surhet eller sur refluks for ofte og er lei av å ha syrenøytraliserende midler? Vel, det er naturlige midler for å hjelpe deg med å bli kvitt problemet. Tenkte å være på grunn av økt pitta eller mangel på fordøyelsesbrann, foreskriver Ayurveda en rekke midler for tilstanden. Ikke bare er disse hjemmemedisinene uten bivirkninger, de vil også bidra til å løse ubehaget som kommer med hyper surhet i en blunk. Så for å hjelpe deg med å slå halsbrann, her er 10 hjemmemedisiner som faktisk fungerer. Du kan også få rask lindring av surhet med denne yogastillingen.

(Vær forsiktig, noen ganger kan det som virker som surhet faktisk være et hjerteinfarkt, spesielt hos kvinner).

Bananer

Bananer kan komme til din hjelp hvis du lider av denne tilstanden.

Hvordan hjelper de?

De er en rik kilde til kalium og bidrar til å holde nivået av syreproduksjon i magen i sjakk. Enkelte komponenter i frukten bidrar også til å øke produksjonen av slim i magen, noe som bidrar til å beskytte den mot de skadelige effektene av overdreven syreproduksjon. Disse har høyt fiberinnhold som hjelper til med å øke fordøyelsen, og forhindrer gjentagelse av surhet.

Tips for lettelse

Spis en moden banan for litt lettelse. Du kan også spise en moden banan for å slå en spesielt dårlig syre, siden de har en tendens til å inneholde mer kalium som gjør den til den perfekte motgiften. Her er åtte matvarer som kan hjelpe deg med å avgifte naturlig og hjelpe fordøyelsen.

Tulsi

Denne urten kommer med mange fantastiske egenskaper, og hjelp med surhet er en av dem.

Hvordan hjelper det?

Tulsi-blader hjelper til med å stimulere magen til å produsere mer slimete. Den har sårhindrende egenskaper og reduserer effekten av magesyrer.

Tips for lettelse

Å tygge på fem til seks tulsiblader når du lider av surhet er en fin måte å slå ubehaget du føler på.

Kald melk

Dette er et annet veldig bra hjemmemedisin for tilstanden, og effektene er umiddelbare.

Hvordan hjelper det?

Melk har en høy mengde kalsium som hjelper den med å forhindre syreoppbygging og absorberer overflødig syre som produseres, og reduserer dermed surhetssymptomene. Det faktum at det er kaldt gir også øyeblikkelig lindring av den brennende følelsen man føler under sur refluks.

Tips for lettelse

Det er viktig at du har melken kald og uten tilsetningsstoffer som sukker. Du kan til og med blande det med en skje ghee for å gjøre middelet enda mer effektivt.

Saunf eller anis

Prøv dette middelet neste gang du føler den brennende følelsen og få øyeblikkelig lindring.

Hvordan hjelper det?

Den har veldig potente antisåregenskaper (på grunn av de flyktige oljene den inneholder), noe som hjelper fordøyelsen og lindrer forstoppelse. Det hjelper med å avkjøle slimhinnen i magen, og reduserer den brennende følelsen du føler under et syrlig anfall.

Tips for lettelse

Mens du bare tygger på noen få saunfrø, kan det bidra til å redusere surhetssymptomene. Som et langtidsmiddel kan du koke noen frø i vann og la stå over natten, drikke dette vannet om dagen når du føler deg urolig.

Jeera

Dette er lett å finne i de fleste indiske kjøkken, og du kan enkelt bruke det for å få lettelse.

Hvordan det hjelper

Den har egenskaper som stimulerer produksjonen av spytt som hjelper til med bedre fordøyelse, forbedrer stoffskiftet og lindrer gass og andre gastriske problemer. Ifølge ayurvediske leger har jeera en beroligende effekt på irriterte mageserver og hjelper til med å helbrede sår.

Tips for lettelse

Du kan tygge noen få frø av jeera for å avlaste surhet eller koke det i vann og drikke løsningen når den er avkjølt.

Krydder

Dette krydderet er godt for fordøyelsen og kan bidra til å forebygge og bekjempe sur refluks.

Hvordan det hjelper

Når du blir bitt inn i dem, reagerer smaksløkene dine på den sterke smaken av nellik og skiller ut overflødig spytt, som igjen hjelper fordøyelsen og slår symptomene på surhet. Dette krydderet har karmitive egenskaper og bidrar til å forbedre peristalisis (matens bevegelse nedover magen).

Tips for lettelse

I tilfelle du lider av surhet, må du bite et fedd en gang slik at saften frigjøres og deretter ha den i munnen. Den langsomt frigjorte saften vil umiddelbart redusere syre refluks og gi deg litt lettelse.

Elaichi

Dette middelet anbefales av ayurvediske leger.

Hvordan det hjelper

Elaichi er kjent for å balansere alle tre doshas kapha, pitta og vata i henhold til ayurvediske tekster, og er kjent for å stimulere fordøyelsen og lindre magespasmer. Det beroliger også indre fôr i magen og hjelper det med å avverge effekten av overflødig syre som produseres i magen.

Tips for lettelse

For å lindre syre, knus to kardemomme (med eller uten hud), kok pulveret i vann og drikk den avkjølte saften for øyeblikkelig lindring.

Mynteblader eller pudina

Dette er en perfekt løsning for folk som ofte lider av surhet.

Hvordan det hjelper

Pudina hjelper til med å senke syreinnholdet i magen og forbedrer fordøyelsen. Det har en avkjølende effekt som hjelper til med å redusere smerte og svie forbundet med syre refluks.

Tips for lettelse

Hvis du føler at et angrep kommer på hakk av mynteblader, legg dem til i en gryte med kokende vann og drikk dette vannet etter at det er avkjølt. Du kan også prøve mynte for å roe fordøyelsesbesværet

Ingefær

Dette øker fordøyelsen og holder også andre mageplager i sjakk.

Hvordan det hjelper

Roten er kjent for å forbedre fordøyelsen og hjelpe til med bedre absorpsjon og assimilering av essensielle næringsstoffer. Det beskytter også magen mot sår ved å fremme slimutskillelse og redusere effekten av syren på magen.

Tips for lettelse

For å lindre syre, tygg et lite stykke ingefær. Hvis du synes det er for sterkt, kan du prøve å koke det i vann og drikke avkoket. Et annet middel er å knuse ingefær, blande det med et lite stykke jaggery og fortsette å suge på det slik at saften langsomt når magen.

Amla

Dette er også kjent som den indiske stikkelsbær. Den har fantastiske egenskaper og er bra for magen din.

Hvordan det hjelper

Amla er en kapha og pitta smokk bortsett fra å ha store mengder vitamin C som hjelper til med å helbrede den skadede mageslimhinnen og spiserøret.

Tips for lettelse

Ha en teskje amla pulver to ganger om dagen for å holde surheten i sjakk.

Så neste gang du føler at du kan lide av syrlighet, grøft den flasken syrenøytraliserende, og prøv noen effektive hjemmemedisiner i stedet, tross alt de har eksistert i århundrer.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →