Derfor bør du drikke vann fra kobberkar

Les dette inn Marathi, Hindi. Les også – Verdens vanndag 2019: 7 sykdommer denne kaloridrikken hjelper deg med å håndtere

Eldste i familien legger vekt på mange hjemmemedisiner, for å holde seg sunne, en av dem er å drikke vann fra et kobberkar. Men hva gjør det egentlig? Før vi går inn i detaljene, er det hva Ayurveda har å si. Les også – Å lage toast kan forårsake luftforurensning, avslører studien

I følge Ayurveda har vann som er lagret i et kobberkar evnen til å balansere alle de tre doshas i kroppen din, (vata, kapha og pitta) og det gjør det ved å lade vannet positivt. Vannet som er lagret i et kobberkar er kjent som tamara jal og antas å bli fortært etter lagring av vannet i et kobberkar for minst åtte timer. Les også – Ny bærbar enhet kan oppdage fluorforurensning i vann

Når du lagrer vann i en kobberkar eller flaske i lang tid (åtte timer eller mer), frigjør dette metallet sine ioner. Vannet blir tilsatt disse kobberionene. Dette metallet er kjent for sine antimikrobielle, betennelsesdempende, kreftfremkallende og antioksidantegenskaper. Det hjelper deg også med å opprettholde sunne nivåer av hemoglobin i blodet. Dessuten er det bra for celleregenerering også. Det beste med dette vannet er at det aldri blir foreldet og kan lagres på denne måten i lange perioder. Her er 12 grunner til at drikkevann fra et kobberkar er gunstig for deg.

# 1 Hjelper fordøyelsessystemet til å prestere bedre

Surhet, gass eller rett og slett manglende evne til å fordøye visse matvarer er vanlig, og her kommer kobber til din redning. Kobber har egenskaper som stimulerer peristaltikk (rytmisk sammentrekning og avspenning i magen som hjelper maten å fordøyes og beveger seg langs fordøyelseskanalen), dreper skadelige bakterier og reduserer betennelse i magen, noe som gjør det til et godt middel mot sår, fordøyelsesbesvær og infeksjoner.

Kobber hjelper også med å rense og avgifte magen, regulere leveren og nyrene, og riktig eliminering av avfall og sikrer opptak av næringsstoffer fra maten. I følge Ayurveda, hvis du vil avgifte magen, drikk et stort glass vann som har blitt lagret i et kobberkar, tidlig på morgenen på tom mage.

Selv etter gorging fiberrike frukter som garanterer vekttap du ikke ser resultater, kan du prøve å drikke vann som er lagret i et kobberkar regelmessig. Bortsett fra å finjustere fordøyelsessystemet ditt for å yte bedre, hjelper kobber også kroppen din med å bryte ned fett og eliminere det mer effektivt, og hjelper kroppen din med å beholde bare det den vil bruke og kaste ut resten.

# 3 Hjelper med å helbrede sår raskere

Kobber er kjent for sine enorme antibakterielle, antivirale og betennelsesdempende egenskaper, og er et flott verktøy for raskt å helbrede sår. Bortsett fra det, er kobber også kjent for å styrke immunforsvaret ditt og hjelpe til med produksjon av nye celler. Men dens helbredende egenskaper slutter ikke med å hjelpe kroppen eksternt; kobber er også kjent for å hjelpe sår i kroppen, spesielt magen.

# 4 Senker aldring

Hvis du er bekymret for utseendet på fine linjer i ansiktet ditt, er kobber ditt naturlige middel. Pakket med veldig sterke antioksidanter og celledannende egenskaper, bekjemper kobber frie radikaler, en av hovedårsakene til dannelsen av fine linjer. Kobber hjelper også til med produksjon av nye og sunne hudceller som erstatter gamle døende. Begge disse egenskapene gjør kobber til en sikker måte å slå fine linjer på.

# 5 Hjelper med å opprettholde kardiovaskulær helse og slag hypertensjon

Hjertesykdom er en av de vanligste plagene, og kobber bidrar til å minimere risikoen for å utvikle sykdommen. I følge American Cancer Society har det vist seg at kobber hjelper til med å regulere blodtrykk, hjertefrekvens og senker kolesterol- og triglyseridnivået. Det hjelper også til å forhindre akkumulering av plakk og har den dokumenterte effekten av utvidelse av blodkar for å gi bedre strøm av blod til hjertet. Det hjelper også med å senke triglyseridnivået. Så hvis hjertesykdom er din bane, er det fem naturlige matvarer for å forhindre hjertesykdom. Du kan også prøve å drikke kobberinfusert vann for gode resultater.

# 6 Kan bekjempe kreft

En annen sykdom som raskt blir ekstremt vanlig, kreft, kan være svekkende for både pasienten og familien. Hvordan hjelper kobber? Vel, kobber har veldig sterke antioksidantegenskaper som hjelper til med å bekjempe frie radikaler og oppheve deres dårlige effekter, en av hovedårsakene til utvikling av kreft. I følge American Cancer Society er den eksakte mekanismen for hvordan kobber hjelper til med å forhindre kreft fremdeles ikke kjent, men noen studier har vist at kobberkomplekser har en betydelig anti-krefteffekt.

# 7 Kan drepe bakterier

Kobber er kjent for å være oligodynamisk i naturen (den steriliserende effekten av metaller på bakterier), og kan ødelegge bakterier veldig effektivt. Det er spesielt effektivt mot E.coli og S.aureus, to bakterier som ofte finnes i vårt miljø og er kjent for å forårsake alvorlige sykdommer i menneskekroppen. Kobber er kjent for å forhindre vanlige vannbårne sykdommer som diaré, dysenteri og gulsott, og har blitt spioneringen som den billigste løsningen på rengjøringsvann i land som ikke har et godt sanitærsystem. Så hvis du frykter at vannet ditt kan være forurenset, lagre det i et kobberkar før du drikker det, og vær trygg på at du vil drikke sunt og rent vann.

# 8 Stimulerer hjernen din

Hjernen vår fungerer ved å overføre impulser (eller ordrer) fra en nevron til en annen gjennom et område kjent som synapsene. Disse nevronene er dekket av en kappe kalt myelinskjede som fungerer som et slags ledende middel som hjelper strømmen av impulser. Hvordan figurerer kobber her, spør du? Vel, kobber hjelper faktisk til med syntesen av fosfolipider som er essensielle for dannelsen av disse myelinskjedene. Dermed får hjernen din til å fungere mye raskere og mer effektivt. Bortsett fra det, er kobber kjent for å ha hjernestimulerende og antikonvulsive egenskaper (forhindrer anfall), som gjør en verden bra for hjernen din. Her er 10 interessante og enkle måter å holde hjernen din i form og sunn.

# 9 Regulerer skjoldbruskkjertelen

Eksperter sier at en felleshet blant mennesker med skjoldbruskkjertelsykdommer er at de vanligvis har lave nivåer av kobber i kroppen. Selv om dette er mest sett hos personer med hypertyreose (overdreven skjoldbruskhormon), kan de med hypotyreose (lave nivåer av skjoldbruskhormon) også lide av denne mangelen. Kobber er et av de viktigste spormineralene skjoldbruskkjertelen trenger for å fungere optimalt. Mangel på kobber kan sende kjertelens funksjon ut av synkronisering. Så når du drikker vann fra et kobberkar. det kompenserer for denne mulige mangelen og regulerer skjoldbruskkjertelen.

# 10 Beats leddgikt og betente ledd

Kobber har veldig potente betennelsesdempende egenskaper. Denne eiendelen er spesielt flott for å lindre smerter forårsaket av betente ledd som i tilfelle leddgikt og revmatoid artritt. Bortsett fra det, har kobber også styrke på bein og immunsystem, noe som gjør det til det perfekte middel mot leddgikt og revmatoid artritt. Dette er hvor drikkevann tilført kobber er et flott alternativ for lindring av smerter og smerter ved disse sykdommene.

# 11 Hudhelse og melaninproduksjon

Kobber er hovedkomponenten i produksjonen av melanin (et pigment som demper fargen på øynene, håret og huden din) i kroppene våre. Bortsett fra at kobber hjelper også til med produksjon av nye celler som hjelper til med å fylle de øverste lagene i huden din. Mens melanin hjelper kroppen å holde seg trygg mot solskader, fremskynder sårheling og dekker over arr, er produksjonen av nye celler en velsignelse for glatt, flekkfri og klar hud. Ayurveda-eksperter sier at å drikke dette vannet med jevne mellomrom, spesielt tidlig om morgenen, kan utgjøre en enorm forskjell for huden din.

# 12 Slår anemi

Det mest fantastiske faktum om kobber er at det kreves i de fleste prosesser som forekommer i kroppen vår. Rett fra celleformasjon til å hjelpe til med absorpsjon av jern, er kobber et viktig mineral for kroppens funksjon. Dette er en av grunnene til at det også hjelper med å holde anemi i sjakk. En viktig komponent i hele prosessen med å absorbere og bruke jern som er tilstede i kroppen, hjelper kobber med å holde nivåene av hem (jern) oppe og regulere strømmen i blodårene.

Hvordan kjøpe

Hvis alle fordelene har overbevist deg om å prøve å lagre og drikke vann fra et kobberfartøy, er det en guide til å kjøpe riktig type fartøy.

  • Det er viktig å kjøpe fartøy som er laget av rent kobber. Ikke kjøp de som har andre metaller blandet i seg. Noen av de vanligste karene laget av kobber er kobbervannkanner eller a kalash. Hvis det er for dyrt å kjøpe en krukke eller kalash, kan du investere i et kobberglass.
  • Når du har kjøpt den, skyll den ut med vann og hell vann i beholderen og dekk til. Du kan bruke et stål- eller glassfat til dette.
  • En veldig enkel måte å skille mellom ren kobber og en forfalsket versjon er å vite at kobber er et veldig mykt metall, og rent kobber er vanskelig å forme til intrikate former. Så hvis utformingen av kobberkaret ditt er veldig intrikat, er det sannsynligvis ikke laget med rent kobber.

Hvordan vaske

Ikke bruk en grov skrubb for å vaske innsiden av karet, da det har en tendens til å skrape bort kobber fra karet. Bruk i stedet en halv sitron (du kan presse ut saften) og gni den på innsiden av karet. La den stå i noen minutter og vask den av med vanlig vann. Alternativt kan du også prøve å bruke natron med vann. Bruk denne blandingen til å belegge innsiden av karet og la den stå i noen minutter og skyll bort overflødig natron.

Ord med forsiktighet

Kobber brukes ikke medfødt av kroppen vår. Det er grunnen til at for mye av metallet kan være skadelig. Ifølge FDA er ca. 12 mg / dag mer enn tilstrekkelig for kroppen å bruke uten å forårsake skade. Så ikke overdriv hele øvelsen. Å drikke vann to ganger eller tre ganger om dagen fra et kobberkar er mer enn nok til å høste fordelene.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →