POCO M3 Review: The Phone to beat i budsjett-segmentet

POCOs siste budsjettflaggskip kommer med en redesignet rygg og en Snapdragon-prosessor. Vi har allerede lagt ut hands-on med POCO M3, med en titt på design og spesifikasjoner. Men i dag, la oss se nærmere på POCO M3 og se om den oppfyller våre forventninger som en budsjett-smarttelefon.

Kjøp Xiaomi Poco M3 på AliExpress: KJØP NÅ

POCO M3 Review: Design & Display

La oss først se på utformingen. Sammenlignet med de fleste budsjetttelefoner, fortjener M3-designet definitivt ordet ‘VERDI FOR PENGER’ og har utmerket byggekvalitet. Vi har sett mange budsjettmodeller som deler veldig like design. Men den bakre utformingen av M3 er mye mer unik og gjenkjennelig. Selv om bakdekselet ikke er blankt eller laget av metall, føles det ikke billig i det hele tatt. Den teksturerte lærdekselet er en fin touch, som ved første øyekast får telefonen til å skille seg ut fra kjedelige budsjettmodelldesign.

Little M3 anmeldelse 01

Og kameramodulen er ordnet på venstre side av det øvre innebygde glasset. For å oppnå visuell balanse vises Pocos logo på motsatt side. Modellen i vår hånd er den svarte utgaven. Takket være helformingen av bakdekselet og rammen gir det elegante, svarte utseendet en følelse av enhet.

Little M3 anmeldelse 05

Når du snur telefonen, minner frontfronten oss om den budsjettplassering – med en vanndråpe 1080P LCD-skjerm. Selvfølgelig er skjermen ikke veldig skarp, men for en rimelig telefon klager vi ikke.

Little M3 anmeldelse 09

Trøsten er at skjerm-til-kropp-forholdet er godt kontrollert uten å etterlate en ubehagelig hake. For å være ærlig var vi litt bekymret for skjermkvaliteten i begynnelsen, men i det øyeblikket vi slo på telefonen, gjenopprettet den gode fargegjengivelsen vår tro på M3.

POCO M3 Review: Maskinvare og spesifikasjoner

I dette prissegmentet er maskinvarekompromisser vanlige på grunn av kostnadsreduksjon. Selv om Snapdragon 662 SOC som kjører inne i Poco M3 ikke er et kraftfullt ytelsesvalg, kan brukerne fortsatt ha en komplett og flytende opplevelse ved å bruke den globale versjonen av Xiaomi Mi UI 12 OS. Dessuten er Snapdragon 662 et oppgradert brikkesett fra Snapdragon 660 og er optimalisert for bedre kameraytelse.

Ifølge referanseresultatene på Geekbench 5 og Antutu er Poco M3s CPU-ytelse nesten lik noen modeller som kjører snapdragon 665. Så vi kan i det minste si at programvareoptimaliseringen av dette brikkesettet er ganske bra. En annen detalj som er verdt å merke seg er flerkjerners ytelse, som er relativt imponerende sammenlignet med enkeltkjerneytelsen.

Poco M3 anmeldelse 12

Gitt dette brikkesettet, var vi nysgjerrige på om telefonen flytende kunne kjøre populære spill som PubG Mobile. Når du kjører PubG, tillater ikke spillere å slå på HD eller høyere grafikk på denne telefonen – det kan bare kjøres med et alternativ for middels frekvens under balansert grafikk. Men bildefrekvensen kan gå høyere under jevne grafikkinnstillinger. For å få tilgang til den høyeste ytelsen, brøt vi gjennom rammegrensen i PUBG China-versjonen til 60 bilder per sekund med et tredjepartsverktøy. Under balansert grafikkmodus, selv om kjøringen ikke er helt jevn, klarte vi fortsatt å få en god spillopplevelse med en gjennomsnittlig framerate på 50.22fps. Da vi skiftet til jevn grafikk, kunne M3 kjøre spillet jevnt over 50 bilder per sekund med mindre svingninger. Og overraskende nok er gjennomsnittlig framerate på 58,19 bedre enn hva vi forventet før.

POCO M3 anmeldelse: kamera

Og la oss nå se på kameraytelsen. Sannsynligvis for å holde kostnadene nede, ble ultravidvinkelobjektivet ofret for et 48MP primærobjektiv av bedre kvalitet. Selv om det på en eller annen måte er et slags kompromiss, foretrekker vi i lys av tidligere erfaringer en mer praktisk kameramodul ledet av et bedre hovedkamera enn et relativt ubrukelig vidvinkelkamera med dårlig kvalitet.

Little M3 anmeldelse 18

De to andre kameraene, makroobjektivet og portrettdypet på feltobjektivet fullfører kameraoppsettet på telefonen.

Blant disse tre kameraene er hovedkameraet det som ga oss den største overraskelsen. Fra prøvene som er tatt fra hovedkameraet, kan vi se at bildene presenterte anstendige farger med godt dynamisk område under gode lysforhold. Og takket være originaloppløsningen på 48 MP, kunne hovedkameraet ta høyoppløselige bilder med rike detaljer, og selv for normale moduser hadde de fleste eksempler også god klarhet.

Little M3 anmeldelse 03

Men på grunn av mangel på OIS-antirysting, må brukerne være forsiktige med å holde telefonen godt når de tar bilder under dårlige lysforhold. Et annet problem er at eksponeringsstrategien noen ganger er for aggressiv i noen kompliserte scener, noe som kan føre til detaljert tap av ekstrem lysstyrke i hjørnene.

Mesteparten av tiden har hovedkameraet stabil ytelse når det gjelder å ta gode nattbilder med sin nyttige nattmodus. De fleste nattbilder viste god kontroll med balansert eksponering.

Men da vi flyttet til ekstreme mørke scener, ble ulempene med denne sensoren avslørt. For å tilby mer detaljer i ekstremt mørke forhold, er eksponeringen for eksempel så aggressiv at hele bildet viste seg å være mye mer støyende.

Men samlet sett beundret vi Pocos innsats for å optimalisere kameraprogramvaren, ettersom den allerede har vist mye mer potensial enn det vi forventet av maskinvaren.

Når det gjelder makrolinsen og portretten, er ytelsen ikke så imponerende som hovedkameraet, selv om de gjorde makro- og portrettfotografering mye lettere. Makroprøvene har tett fokus og god fargepresentasjon, men gir ikke tilfredsstillende klarhet. I stående modus tillater telefonen brukere å redigere originalbildet med det valgte fokuset og blenderåpningen. Men fra prøvene fant vi at kantdeteksjonen ikke var nøyaktig, spesielt når du ser nøye på prøvene.

POCO M3 anmeldelse: Batteri

6000 mAh-batteriet til M3 overgikk langt våre forventninger til en rimelig enhet. For å kontrollere batteriets levetid i daglig bruk, gjorde vi en strømforbrukstest for å simulere vår daglige bruk.

Poco M3 anmeldelse 20

På en times PUBG-spill forbrukte den 14% av strømmen. Ytterligere 12% effekt falt etter en times kamerabruk; 6% etter en times bruk av sosiale medier og ytterligere 6% fall i batteriet etter en times videoavspilling. Etter testen var det 62% av strømmen igjen.

Little M3 anmeldelse 19

Poco M3 er utstyrt med 18W ladeeffektivitet, som egentlig ikke er en bemerkelsesverdig hurtigladeløsning for en Android-telefon. Det tok oss over 2 timer å lade telefonen fullstendig, noe som ikke stemmer overens med den super store batterikapasiteten. Men med tanke på at den nyeste iPhone også bruker en 18W hurtigladeløsning, vil vi ikke klage på denne rimelige modellen.

Poco M3 anmeldelse 21

POCO M3 anmeldelse: dom

Samlet sett, etter alle testene vi har gjort på Poco M3, kan vi definitivt anbefale denne telefonen i sitt prissegment. Selv om telefonen ikke kunne berømmes for ytelse og lading, gjør noen funksjoner som utmerket byggekvalitet, god kameraytelse og lang batterilevetid den som skiller seg ut fra de kjedelige budsjetttelefonene.

Little M3 anmeldelse 19

Så dette var vår anmeldelse av Poco M3. Hva mer vil du vite om telefonen? Gi oss beskjed og legg igjen kommentaren nedenfor.

Poco M3 er tilgjengelig for $ 129 på AliExpress 27. november, ta den før den gjenopprettes til vanlig pris.

VÆR ALLTID DET FØRSTE Å VITE – FØLG OSS!

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *