Kløende hud: Få lindring fra en kløe på den naturlige måten.

Les dette inn Hindi Les også – Hyppig bleking av ansiktet anbefales ikke: Vet hvorfor

Har du kløe som bare nekter å forsvinne? Noen ganger får folk kløe som ingen riper kan lindre. Og virkelig, dette kan være et veldig irriterende problem. Jo mer du klør, jo mer klør det. Det er sant at en kløe er kroppens forsvarsmekanisme mot en ubehagelig kontakt med irriterende stoffer, men det er også like sant at konstant kløe kan føre til brudd i huden og føre til infeksjoner. Derfor avslører vi noen få hjemmemedisiner som du kan bruke til kløe. Les også – Å håndtere en kløende hodebunn? 7 hjemmemedisiner for å bli kvitt det

Kokosolje Les også – Effektive hjemmemedisiner for å få lindring av kløe i myggstikk

Enten på grunn av tørr hud eller et insektbit, uansett årsak til kløen, kan kokosnøttolje gjøre underverker. Den beste måten å bruke den på er å gni litt kokosnøttolje direkte på det berørte området. Hvis du lider av en utbredt kløe over hele kroppen, spesielt om vinteren, suge i et badekar med lunkent vann; så er det bare å klappe deg tørr og bruke oljen overalt. Les flere fordeler med kokosnøttolje.

Table of Contents

vaselin

Hvis huden din er av sensitiv type, er det beste vaselin. Den inneholder ingen skadelige kjemikalier og har i sin natur en beroligende virkning på huden. Derfor lindrer det ikke bare kløen din, men det sørger også for at hudirritasjonen blir mindre. Best av alt, det er trygt og billig, og du trenger ikke å bekymre deg for hvor ofte du bruker det. Her er 8 måter vaselin kan brukes til god hud og hår.

Sitron

Med et rikt innhold av vitamin C og blekeegenskaper, er sitroner et av de beste midlene for kløende hud. Den flyktige oljen i sitron har evnen til å dumme følelser og er også god mot betennelse. Bare kutt en sitron i to og press ut litt juice over det kløende området; la det lufttørke, og du vil snart finne litt lettelse.

Bakepulver

En kløe begrenset til et lite område kan håndteres med natron. Alt du trenger å gjøre er å tilsette 1 del vann i tre deler natron for å lage en pasta; Bruk deretter denne limen på det kløende området. Ikke bruk dette middelet hvis huden er ødelagt. Hvis kløen er spredt over hele kroppen, legg til en kopp natron i et kar full av lunkent vann og suge i det i en halv time; tørk deretter i luften. Her er en rask guide som hjelper deg med å bruke natron som en skjønnhetsingrediens

Tulsi eller Holy basilikum

Tulsi-blader er rike på tymol, eugenol og kamfer, og disse har evnen til å redusere hudirritasjon. Bare vask noen blader og gni dem over det berørte området. Eller tilbered en te ved å koke noen blader i vann i et tildekket redskap; dypp deretter en bomullsdott eller klut i teen og legg på kløende hud.

Eplecidereddik

Mange bruker eddik i hodebunnen for flass; av samme logikk, fungerer det også bra for kløende hud. Det har en god antiseptisk og soppdrepende virkning, og dette gjør det til et godt kløemiddel. Dypp en bomullsdott eller en klut i litt eplecidereddik og dypp på det kløende området. Eller hvis du føler en generell kløende følelse over hele kroppen, legg til en kopp i badevannet. Her er fantastiske helsemessige fordeler av eplecidereddik.

Aloe vera

Med all sin fuktighetsgivende virkning er aloe vera et av de mest effektive beroligende midlene. Når du gnir gelen over et kløende sted, hjelper det med å redusere hudirritasjonen i det området og gir rask lindring fra kløe. Det er bare å knuse et blad fra planten, kutte det i lengderetningen med en kniv og skje ut det gelélignende stoffet inni. Påfør litt av denne gelen på det kløende området og la den stå i noen minutter. Les hvordan aloe vera er bra for huden din og håret.

Når du lider av kløende hud, kan du prøve disse hjemmemedisinene i stedet for å klø deg selv, og du vil finne at kløen snart avtar av seg selv. Men hvis du oppdager at bruken av disse stoffene ikke gir deg lettelse, må du kanskje finne ut hva som forårsaker kløen. Allergi mot visse klær laget av syntetisk materiale eller matallergi kan noen ganger utløse symptomer på kløe. Men hvis det er en endring i fargen på det kløende området, eller hvis du finner at huden utvikler arr eller en blank overflate, eller hvis kløen er så alvorlig at den trenger inn i søvnen din, må du sørge for at du oppsøker en lege for å få en profesjonell mening og riktig behandling.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →