5 måter å behandle jernmangelanemi på

 

Føler du deg trøtt hele tiden? Ser huden din blek og kjedelig ut? Det er store sjanser for at du kan lide av jernmangelanemi. Dette er en tilstand der mangel på jern i kroppen fører til en reduksjon i antall røde blodlegemer. Jern brukes til å produsere røde blodlegemer, som hjelper til med å lagre og transportere oksygen i blodet. Hvis du har færre røde blodlegemer enn normalt, vil ikke organene og vevet ditt få så mye oksygen som de vanligvis trenger. Og hvis jernmangelanemi ikke blir behandlet, kan det svekke immunforsvaret ditt og gjøre deg mer utsatt for sykdom og infeksjon. I henhold til en studie publisert i tidsskriftet Medisin, jernmangelanemi påvirker straks immunforsvarets funksjon, spesielt hos barn. Les også – Seks av ti kvinner og barn i India er anemiske: Prøv disse tipsene for å forhindre aneami

Symptomer på anemi

I henhold til Verdens helseorganisasjons retningslinjer er menn som har mindre enn 13 gram hemoglobin per desiliter anemiske, og det samme gjelder kvinner som har mindre enn 12 gram hemoglobin per desiliter. Noen av de viktigste symptomene på anemi er veldig vanlige og kan gå ubemerket hen. Derfor er det veldig viktig å få kontrollert hemoglobinantallet ditt hvis du har opplevd noen av følgende tegn: Les også – Jernmangel: 8 Tegn på at du kan ha anemi

  • Konstant tretthet
  • Blekhet eller sløvhet i huden
  • Alvorlig hårfall
  • Lite energi
  • Vanlige hjertebank (hjertet banker veldig fort)
  • Kortpustethet
  • Å være humør eller føle deg lav hele tiden

Hjemmemedisiner for anemi

Behandling for jernmangelanemi inkluderer å ta jerntilskudd for å øke nivåene av jern i kroppen. Dette er en av de mest effektive metodene som brukes, og det forårsaker sjelden langvarige problemer. Men hvis du vil bytte til naturlige måter å øke mengden jern i kroppen din, så spis mye jernrik mat. Vi har satt sammen noen matvarer som kan bidra til å overvinne jernmangel og bidra til å øke energien og gjenopprette vitaliteten. Les også – Eplecidereddik og andre naturlige midler mot vaginale gjærinfeksjoner

Vitamin C matvarer

Siden anemi sannsynligvis vil svekke immunforsvaret ditt, trenger du tilstrekkelig mengde vitamin C, da det kan bidra til å styrke deg innenfra og samtidig hjelper det også til å absorbere jern. Ha appelsiner, tomater, eller du kan til og med ta et glass sitronvann hver dag. De inneholder en god mengde vitamin C og kan gjøre underverker for å forbedre jernnivået i kroppen din.

Yoghurt med gurkemeie

De som lider av anemi, bør ha en kopp yoghurt to ganger om dagen, morgen og ettermiddag, med en teskje gurkemeie. Dette vil bidra til å redusere hevelse og huden blir kald. Dette middelet hjelper også til å balansere følelsesmessig og mental velvære i kroppen.

Har grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker som spinat, selleri, sennepsgrønnsaker og brokkoli er en god kilde til jern. Forsikre deg imidlertid om at du har kokt spinat ettersom rå blader inneholder oksalsyre som kan forhindre opptak av jern i kroppen.

Drikk opp

Drikk fersk rødbeter eller granateplejuice, da de fungerer som gode blodbyggere og renser også blod ordentlig. Rødbeter er rike på folsyre som kan slås sammen med epler eller gulrot. Granatepler, derimot, er også rike på jern og andre mineraler som kobber og kalium. Hvis de konsumeres regelmessig, kan disse juiceene øke energinivået ved å støtte sunn blodstrøm.

Kobbervann

Kobbervann regnes som veldig sunt i Ayurveda, og mange helseeksperter anbefaler også å drikke vann som er lagret i et kobberkar hver morgen. Dette er fordi kobber hjelper til med celleformasjon og absorpsjon av jern i kroppen. Dermed kan drikkevann av kobber bidra til å forhindre anemi.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →