Eple cider eddik helsemessige fordeler

 

Les også – Eplecidereddik for knesmerter: Prøv å tro det

Eplecidereddik (ACV) er en populær kjøkkeningrediens med mange bruksområder, spesielt i hjemmemedisiner. Den har blitt brukt i århundrer i matlaging og medisin. Mange hevder at det kan tilby lindring fra et bredt spekter av helseproblemer. Den har fantastiske antimikrobielle og antioksidantegenskaper. Eplecidereddik kan også hjelpe til med vekttap, redusere kolesterol, senke blodsukkernivået og forbedre symptomene på diabetes. Derfor er vi her med 6 mulige grunner til at eplecidereddik skal være der på kjøkkenhyllen din. Ta en titt på fordelene. Les også – Slik skjer det når du drikker eplecidereddik hver dag

Kan bidra til å senke blodsukkernivået og håndtere diabetes

En av de mest fremtredende bruken av eddik i hjemmemedisiner er å kontrollere type 2-diabetes. Type 2-diabetes er preget av høye blodsukkernivåer forårsaket av insulinresistens eller manglende evne til å produsere insulin. Noen forskere mener at høyt blodsukkernivå er en viktig årsak til aldring og forskjellige kroniske sykdommer. Den mest effektive og sunneste måten å regulere blodsukkernivået på er å unngå raffinerte karbohydrater og sukker. Men eplecidereddik kan også hjelpe. Mange studier viser at eddik kan forbedre insulinfunksjonen og senke blodsukkernivået etter måltider. I følge en studie publisert i American Diabetes Association, eddikinntak ved leggetid modererer vekking av glukosekonsentrasjoner hos voksne med velkontrollert type 2-diabetes. Imidlertid, hvis du for øyeblikket tar blodsukkersenkende medisiner, sjekk med legen din før du tar noen form for eddik. Les også – Eplecidereddik: Topp 5 helsemessige fordeler for kvinner

Kan hjelpe til med vekttap

Eddik kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Flere studier viser at eplecidereddik kan øke følelsen av metthet. Dette kan få deg til å spise færre kalorier og gå ned i vekt. I følge en studie publisert i European Journal of Clinical Nutrition, å ta eddik sammen med et høyt karbohydratmåltid førte til økt følelse av metthet. Forskere så at deltakerne spiste 200–275 færre kalorier gjennom dagen. Eplecidereddik inneholder bare omtrent tre kalorier per spiseskje, noe som er veldig lavt. Å ta en spiseskje (12 ml) eplecidereddik kan føre til et tap på 2,6 pund (1,2 kg). Husk imidlertid at de virkelige effektene på kroppsvekten ser ut til å være ganske beskjedne.

Kan øke hudens helse

Eplecidereddik regnes som et vanlig middel mot hudsykdommer som tørr hud og eksem. Dette er fordi huden din er naturlig litt sur, og bruk av lokal eplecidereddik kan bidra til å balansere den naturlige pH-verdien i huden og forbedre den beskyttende hudbarrieren. Den inneholder antibakterielle egenskaper, og kan derfor bidra til å forhindre hudinfeksjoner knyttet til eksem og andre hudsykdommer. Men før du bruker den på huden din, må du konsultere legen din. Påfør aldri ufortynnet eddik på huden, da det kan forårsake forbrenning. Fortynn den alltid med vann og bruk den deretter.

Kan bidra til å drepe skadelige bakterier

Mange mennesker har brukt eplecidereddik til rengjøring og desinfisering av negler, sopp, lus, vorter og øreinfeksjoner. Dette er fordi den inneholder antibakterielle egenskaper som hjelper til med å drepe patogener. Siden det er antibakterielt, er det også et godt matkonserveringsmiddel, og holder bakterier som E. coli i å ødelegge maten.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →