Hvordan Ashwagandha hjelper til med å bekjempe diabetes ITheHealthSite.com

 

Ashwagandha, også kjent som Indian Ginseng, er en av de mest populære urtene som brukes i ayurvedisk medisin. Det er kjent som Withania Somnifera, Poison Gooseberry eller Winter Cherry i forskjellige deler av verden. Ashwagandha har blitt brukt i århundrer i Ayurveda for å kurere forskjellige sykdommer som leddgikt, angst, bipolar lidelse, søvnløshet, svulster, tuberkulose, astma, menstruasjonsproblemer, etc. Nå er det også vitenskapelig bevis for at denne gamle medisinske urten kan bidra til å bekjempe diabetes . Les også – Sikrer mer fiber i kostholdet ditt mindre diabetesmedisin?

Diabetes er en kronisk sykdom som oppstår når blodsukkeret, også kalt blodsukker, er unormalt høyt. Glukosen i blodet er din viktigste energikilde, og den kommer fra maten du spiser. Insulin, et hormon som produserer bukspyttkjertelen, hjelper celler med å absorbere glukose fra maten og omdanne den til energi. Det hjelper kroppen vår å lagre ekstra glukose for senere bruk, slik at blodsukkernivået forblir på et trygt nivå. Hos mennesker med diabetes produserer bukspyttkjertelen svært lite eller ingen insulin, eller kroppen reagerer ikke riktig på insulin. Det finnes ingen kur mot diabetes, men det kan håndteres med medisiner og livsstilsendringer. Les også – Ashwagandha fordeler: 5 grunner til at kvinner bør vurdere å ta denne gamle urten

 

Ashwagandha for diabeteskontroll

Ashwagandha-ekstrakter er kjent for å være ekstremt gunstige for å bringe diabetes under kontroll. Ayurveda-eksperter hevder at Ashwagandha kan hjelpe diabetikere ved å påvirke produksjonen av insulin og insulinfølsomhet. Ifølge dem kan Ashwagandha-ekstrakter stimulere utskillelsen av insulin i blodet og redusere sukkernivået i blodet. Det har vist seg å være spesielt effektivt for personer med type 2-diabetes – den vanligste typen diabetes som utgjør rundt 90% av alle diabetes tilfeller. De mulige bivirkningene. Les også – 5 diabetesvennlige snacks for å dempe sult uten å sende blodsukkeret

Ashwagandha, avledet fra Ashwagandha rot eller hele planten, er tilgjengelig i pulverform eller som et supplement i kapsel. Du kan blande pulveret med melk og drikke det hver dag for best resultat.

Anbefalt daglig inntak

Eksperter anbefaler at Ashwagandha-pulver tas i mengder på 1-2 ts (3-6 g) daglig. Du kan konsumere Ashwagandha pulver med vann eller ghee.

Hvordan lage konsentrasjonen

Med vann: Tilsett anbefalt mengde Ashwagandha-pulver i 3 kopper vann. Kok det i 15 minutter og sil blandingen. La den avkjøles og konsumere 1/4 kopp to ganger daglig.

Med ghee: Stek den anbefalte daglige mengden Ashwagandha-pulver i ghee og tilsett 1 ss dadelsukker. Når den er avkjølt til romtemperatur, oppbevares i kjøleskapet. Tilsett 1 ts av denne pastaen i et glass melk eller vann og drikk den.

For Ashwagandha kapsler er anbefalt inntak 1 eller 2 kapsler per dag. Ta kapslene sammen med rikelig med vann for å redusere gastrointestinale bivirkninger. Du kan også konsumere Ashwagandha kapsel sammen med en kopp varm melk.

Sikkerhetsbekymringer

Selv om ashwagandha ikke er forbundet med store bivirkninger på kroppen, bør amming og gravide unngå det, da det kan føre til abort. Hvis du tar medisiner for høyt blodtrykk og diabetes, må du kontakte legen din før du legger Ashwagandha til kostholdet ditt, da det kan forstyrre de foreskrevne medisinene.

Hos noen mennesker kan inntak av Ashwagandha irritere mage-tarmkanalen, noe som kan føre til magesår eller føre til at det forverres.

Ashwagandha er effektiv til å regulere høyt blodtrykk, men de med lavt blodtrykk bør ikke ta det, da det kan føre til ytterligere blodtrykksfall.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →