Det er ikke trygt for alle

 

Ricinusolje har blitt brukt som medisin i århundrer for å behandle ulike helseproblemer, som forstoppelse, slitasjegikt, hudlidelser, samt for å stimulere fødsel hos gravide kvinner. Det brukes ofte som et naturlig middel for å lindre forstoppelse. Men er det trygt å konsumere det? Studier har vist at lakserolje er effektivt for å lindre forstoppelse, og det fungerer raskt. Men det anbefales ikke for alle, spesielt barn, gravide og personer med visse helsemessige forhold. Les videre for å vite hvordan du bruker lakserolje for å lindre forstoppelse og hvilke sikkerhetsforholdsregler du bør ta når du tar den. Les også – Ostemasse med rosiner: Rujuta Diwekar sier at det kan bidra til å lindre forstoppelse, forhindre hårtap

Ricinusolje og fordelene

Lakserolje ekstraheres fra laksebønnene ved å presse modne frø. Det ytre dekket (skroget) av frøene inneholder en dødelig gift som kalles ricin. Så bare ricinusfrø uten skrog brukes til å produsere olje. I tillegg til å behandle forstoppelse, brukes lakserolje også for å starte fødsel under graviditet, og for å starte strømmen av morsmelk. Noen bruker ricinusolje på huden for å lindre smerter i slitasjegikt og i øynene for å lindre irritasjon. Det brukes også til prevensjon, spedalskhet og syfilis. Noen studier antyder at en enkelt dose ricinusfrø uten skrog kan fungere som prevensjonsmiddel i opptil 8-12 måneder. Det antas også at å sette ricinusolje inne i skjeden kan forhindre uønsket graviditet eller forårsake abort. Castorfrøpasta påføres også på huden som et grøtomslag for behandling av inflammatoriske hudsykdommer, byller, karbunkler, etc. Les også – Lakserolje for mørke sirkler: Slik bruker du den

 

Hvordan bruke lakserolje for forstoppelse

Forskning antyder at lakserolje fungerer som et stimulerende avføringsmiddel for å redusere forstoppelse når det tas i munnen. Ricinolsyre, den viktigste fettsyren som finnes i lakserolje, får musklene i tarmveggene til å trekke seg sammen og skyve avføringen. Ricinusolje kan forårsake lignende effekt på livmoren, og det er derfor det også brukes til å indusere arbeidskraft. I en studie hjalp bruk av lakserolje eldre voksne med kronisk forstoppelse med å redusere anstrengelse og forbedre forstoppelsessymptomer. Les også – Lider av forstoppelse? 5 deilige juice for å forbedre avføring

Vanligvis tas ricinusolje om dagen, da den fungerer veldig raskt. Den anbefalte dosen lakserolje for å lindre forstoppelse er 15 ml per dag for voksne. Den typiske dosen for barn er mellom 1-15 ml per dag, avhengig av alder.

Slik bruker du det – Sett ricinusoljen i kjøleskapet i minst en time for å maskere smaken. Tilsett det i et glass fruktjuice og drikk det. Smaksatte ricinusoljepreparater er også tilgjengelig i markedet. Du vil se resultatene innen to til seks timer etter at du har tatt det.

Sikkerhetshensyn og mulige bivirkninger

En enkelt dose ricinusolje er trygt for folk flest, men den bør ikke tas på lang sikt eller i store doser. Bruker det kontinuerlig i mer enn en uke eller i doser på mer enn 15-60 ml per dag, fører jeg til tap av væske og kalium fra kroppen. Det kan også redusere muskeltonen i tarmene, noe som fører til kronisk forstoppelse.

Ricinusolje anbefales ikke for barn under 12 år og personer med visse helsemessige forhold. Gravide kvinner som ikke er på termin bør også unngå ricinusolje, da det kan føre til at livmoren trekker seg sammen og føder for tidlig.

Du bør unngå lakserolje hvis du tar disse medisinene, diuretika, antibiotika, medisiner for bein, blodfortynnende medisiner og hjertemedisiner. Ikke ta ricinusolje hvis du ammer, eller hvis du har tett tarm, uforklarlig magesmerter eller problemer med gallegangene eller galleblæren.

Som andre stimulerende avføringsmidler, har ricinusolje noen få bivirkninger. Det kan forårsake ubehag i magen, kramper, kvalme, diaré og svimmelhet hos noen mennesker. Det kan også påvirke absorpsjonen av næringsstoffer i tarmene.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →