Hjemmemedisiner for å berolige smerter i hælene

Føler du stadig stikkende smerter i bunnen av foten nær hælen? Det kan være plantar fasciitt, ​​en vanlig fottilstand som oppstår når plantar fascia ledbånd i føttene blir skadet og betent. Plantar fascia er et tykt bånd av vev som forbinder hælen med fremre del av foten (tærne) og fungerer som støtdempere. Plantar fasciitis er mer vanlig hos løpere og de som er mye på beina. Folk som er overvektige, har flate føtter og høye buer, er også mer sannsynlig å lide av denne fottilstanden. Det kan også skyldes at du ikke bruker sko med utilstrekkelig støtte. Les også – 5 sikkerhetsmidler for å få øyeblikkelig lindring av hælsmerter

Det kan ta opptil 6-12 måneder før betennelsen går ned. Vi har noen hjemmemedisiner for å lindre smertene og hjelpe foten til å gro raskere. Les også – Hælsporer: Hjemmemedisiner for å kvitte seg med unormale kalsiumavleiringer

Gi føttene en pause

Hvil deg i noen dager for å holde vekten din utenfor foten. Det kan bidra til å redusere betennelsen og gro raskere. Hvis du ikke kan sitte uten å trene, kan du vurdere en aktivitet med lite innvirkning, for eksempel svømming. Les også – Eplecidereddik og andre naturlige midler mot vaginale gjærinfeksjoner

Påfør ispakning

Dette er et enkelt hjemmemedisin mot betennelse. Pakk en klut eller et tynt håndkle rundt ispakken og legg den på hælen i 15 til 20 minutter. Gjenta 3 til 4 ganger om dagen. Du kan også rulle en isbit under foten eller suge hælen i en grunne panne fylt med vann og is.

Massasje med lavendelolje

Lavendelolje er kjent for å ha betennelsesdempende egenskaper som kan lindre smertene i hælene. Bland en dråpe eller to lavendelolje med olivenolje eller kokosnøttolje og masser blandingen i bunnen av føttene. Bruk tommelen til å massere fra føttene til hælen. Du kan sette foten på en golfball og rulle ballen under buene. En annen måte er et varmt fotbad ved å tilsette noen få dråper lavendelolje i et kar med varmt vann.

Tøye ut

Hvis du forsiktig strekker leggene, akillessenen og bunnen av foten, kan du lindre smertene forårsaket av plantar fasciitt. Du kan også gjøre øvelser som kan styrke underbenet og fotmuskulaturen.

Gå ned i vekt

Å være overvektig kan øke risikoen for å få plantar fasciitt, ​​da den ekstra vekten kan legge mer press på plantar fascia og forårsake betennelse. Så prøv å miste de ekstra kiloene for å lindre noe av dette presset. Et balansert kosthold og regelmessig trening er nøkkelen til å opprettholde en sunn vekt.

Bruk skoinnlegg

Hvis du har høye buer, bruk ortotiske skoinnlegg eller fotputer slik at vekten din fordeles jevnere. I tillegg kan de gi deg ekstra pute og ekstra støtte. Ortotika, også kalt innleggssåler, er lett tilgjengelige på apotek eller kan lage dem skreddersydd. Regelmessig bruk kan bidra til å redusere betennelsen. Når smertene er borte, kan du slutte å bruke dem.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →