Helsemessige fordeler, bivirkninger og dosering av ashwagandha

 

Ashwagandha er en av de fire AYUSH-formuleringene som er valgt for en klinisk COVID-19-studie. Denne ayurvediske urten brukes i tusenvis av år for å håndtere stress og angst. Det er også en flott immunforsterker. Ashwagandha er undersøkt grundig og er kjent for å være et adaptogen. Dette stoffet kan gjøre deg motstandsdyktig mot stress og øke energinivået. Les også – Ashwagandha fordeler: 5 grunner til at kvinner bør vurdere å ta denne gamle urten

HVA ER ASHWAGANDHA?

Botanisk er ashwagandha kjent som Withania somnifera rot. Et medlem av familien Solanaceae (nattskygge), det kalles også den indiske ginseng. For det meste brukes roten og bladene til denne urten for sine medisinske egenskaper, og dens helsemessige fordeler kan tilskrives tilstedeværelsen av withanolides, en gruppe naturlig forekommende steroider. Bokstavelig talt betyr ashwagandha ‘lukten av en hest’. Det heter det fordi røttene tilsynelatende lukter som en hest. Den populære troen på ashwagandha er at du vil få styrken til en hest hvis du begynner å ha denne urten. Les også – Ashwagandha essensiell olje: Et ayurvedisk middel mot depresjon og mer

 

NÆRINGSFAKTA

Ashwagandha er fylt med helsevennlige komponenter som flavonoider og antioksidanter. Den kommer også med alkaloider, aminosyrer (inkludert tryptofan), nevrotransmittere, så videre og så videre. En studie publisert i International Journal of Home Science antyder at 1000 milligram dehydrert ashwagandha rotpulver tilbyr: Les også – Fra å forbedre seksuell helse til å redusere aldring av huden: Vitenskapelig støttede helsemessige fordeler av Ashwagandha

2,5 kalorier

0,04 gram protein

0,032 gram fiber

0,05 gram karbohydrater

0,03 milligram jern

0,02 milligram kalsium

0,08 mikrogram karoten

0,06 milligram vitamin C

7 HELSEFORDELER AV ASHWAGANDHA

Denne urten lar deg opprettholde en likevekt selv når du er under fysisk eller psykisk stress, og det er årsaken bak dens popularitet. Ashwagandhas helsemessige fordeler er imidlertid ikke begrenset til bare stresskontroll. Det har forskjellige positive effekter på helsen din. Fra å balansere hormonene dine og kontrollere blodsukkernivået ditt til å stimulere vekttapsmisjonen din, gjør Ashwagandha alt for deg. Her er de beste helsemessige fordelene med ashwagandha.

Slår stress og angst

Ashwagandha kan være din ikke-medikamentelle løsning på disse psykiske helsemessige forhold. EN PLOS One tidsskriftstudie fant at virkningen av denne urten like god som visse medisiner som brukes til å behandle angst og stress, minus bivirkningene. Deltakerne i denne 12-ukers studien opplevde en 55 prosent reduksjon i angst etter at de tok ashwagandha. Forskningen observerte også signifikant økning i konsentrasjon, vitalitet, tretthet, etc. Legemidler som brukes mot depresjon og angst kommer med en rekke bivirkninger som døsighet, søvnløshet, tap av seksuell lyst og økt appetitt, blant andre bivirkninger.

Øker hjernekraften

Bortsett fra å være en stressavlastende, kan ashwagandha beskytte hjernen din mot cellegenerasjon som kan resultere i nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom. Denne helsemessige fordelen kan tilskrives det høye antioksidantinnholdet i ashwagandha som bekjemper skade på frie radikaler. Dessuten er dets naturlig forekommende steroider medvirkende til å forbedre din kognitive funksjon. De kan til og med reversere atferdsmessige underskudd og plakkoppbygging, finne dyremodellstudier. I tillegg kan det forbedre minnet til mennesker med kompromittert kognitiv kapasitet, øke oppmerksomhetsspennet og øke hastigheten på hjernens databehandlingskapasitet, finner en pilotstudie publisert i Journal of Dietary Supplements.

Øker immunfunksjonen

Flere dyremodellstudier har observert at ashwagandha kan produsere immunglobulin og forbedre kroppens immunrespons. Det øker også kroppens forsvarsmekanisme ved å undertrykke proinflammatoriske elementer som cytokiner. Derfor brukes den også til å behandle flere inflammatoriske sykdommer. Alle disse gjør ashwagandha til en potensiell kandidat for COVID-19-rettssaken av departementet for AYUSH.

Holder blodsukkernivået tamt

En økende mengde forskning viser at flavonoider som er tilstede i ashwagandha kan holde blodsukkernivået i kontroll. Rot- og bladekstraktene er spesielt nyttige i denne forbindelse. Flere studier antyder også at denne urten kan forhindre insulinresistens og glukosepike i blodet ditt, viktige faktorer som kan øke risikoen for diabetes.

Forbedrer funksjonen til skjoldbruskkjertelen

Å være en adaptogen urt, er ashwagandha bra for mennesker med en underaktiv skjoldbruskkjertel. En forskning omtalt i Tidsskrift for alternativ og komplementær medisin bemerker at denne ayurvediske urten kan hjelpe mennesker med subklinisk hypotyreose. I løpet av denne 8-ukers studien opplevde studiedeltakere som mottok 600 milligram ashwagandha-rotekstrakt hver dag en forbedring i nivået av skjoldbruskkjertelstimulerende hormon (TSH) og tyroksin (T4).

Drivstoff for dine vekttapsmål

Mennesker som lever med kronisk stress kan forvente en fordel hvis de har ashwagandha: vekttap. En forskning publisert i Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine fant ut at det kan forbedre kroppsmasseindeksen din og hjelpe deg med å kaste de ekstra kiloene foruten å øke din lykke.

Gjør opp sexlivet ditt

Ashwagandha er et naturlig afrodisiakum, og vitenskapen validerer denne oppfatningen. En studie publisert i BioMed Research International fant at tilskudd med denne urten forbedret seksuell ytelse for kvinner i tre parametere: deres seksuelle ytelsespoeng på tre parametere: opphisselse, smøring og orgasme. Det forbedrer også sædtal og testosteronnivåer for menn, viser bevis fra flere studier.

BIVIRKNINGER AV ASHWAGANDHA

Hvis du tar denne urten i doser som er forskrevet av legen, er den ikke usikker. Imidlertid kan du oppleve visse bivirkninger som magesyke, oppkast og diaré. Slutt å ta det hvis du finner disse manifestasjonene. Hvis du bruker medisiner for sykdommer som diabetes, skjoldbruskkjertel og blodtrykk, kontakt legen din før du tar ashwagandha. Det anbefales heller ikke til gravide eller ammende kvinner. Noen bevis tyder på at det kan føre til spontanabort.

RIKTIG DOSERING

Du får ashwagandha rot- og bladekstrakter i form av kapsler, pulver og tinkturer. Det er ingen anbefalt dosering for ashwagandha. En studie publisert i Journal of Ayurvedic and Integrative Medicine fant ut at det er trygt å ta ashwagandha kapsler i gradvis økende doser fra 750 milligram per dag til 1250 milligram per dag. Det er imidlertid best å bestemme doseringen av denne urten etter å ha konsultert en Ayurveda-ekspert.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →