Har du problemer med å sove om natten? Prøv disse hjemmemedisinene

 

Kumminfrø eller jeera er en vanlig ingrediens i mange indiske oppskrifter. Bortsett fra å forbedre smaken på kjøkkenet, har dette krydderet flere helsemessige fordeler og brukes i mange hjemmemedisiner. Kumminfrø inneholder god mengde kobber, jern, antioksidanter, vitamin A, vitamin C, sink og kalium. Studier har vist at fordelene med jeera i vekttap, herding fordøyelsesbesvær, forstoppelse, behandling av hudproblemer, samt i bekjempelse av søvnløshet. Ja, å ta en teskum kumminpulver før du legger deg kan hjelpe deg med å få en god natts søvn. Kumminfrø inneholder melatonin, et hormon som regulerer søvn-våknesyklusen, som kan behandle søvnforstyrrelser som søvnløshet. Les også – Stress og angst gjør deg til søvnløshet? Akupressur kan gi deg øyeblikkelig lettelse

Hvordan bruke jeera for å slå søvnløshet

Mos en banan og tilsett en teskje spisskummen pulver i den. Hvis du har denne limen før du legger deg daglig, får du en god søvn. Du kan også lage spidskommen te og drikke om natten for å slå søvnløshet. For å brygge spisskummen te, stek først en teskje frø. Kok en kopp vann og tilsett deretter de ristede spisskummenfrøene i den. Fjern den fra varmen og la den trekke i rundt fem minutter. Sil og drikk den før du slår i sengen for bedre søvn. Les også – Tilbringer søvnløse netter? Slik påvirker søvnen din immuniteten

 

4 andre hjemmemedisiner for å forbedre søvnløshet

Stopper poppende sovepiller for å slå søvnløshet. Reseptbelagte sovemedisiner kan forårsake bivirkninger som endringer i appetitt, forstoppelse, diaré, svimmelhet, døsighet på dagtid, tørr munn eller hals. Over tid kan kroppen din bli vant til stoffet, noe som krever at du øker dosene for å få den samme søvnfremkallende effekten. Høyere doser med sovepiller kan føre til deprimert pust mens du sover, noe som kan være dødelig. I stedet for å stole på reseptbelagte legemidler, kan du prøve disse hjemmemedisinene for å behandle søvnløshet. Les også – Hjemmemedisiner for søvnløshet: Meditasjon, massasje, øvelser og mer

Varm melk

Ja, å drikke en kopp varm melk kan hjelpe deg med å sovne, men årsaken er ikke det mange tror. Det antas ofte at melk inneholder to stoffer som er knyttet til søvn og avslapning: hormonet melatonin og aminosyren tryptofan. Men forskere sier at mengden tryptofan i et glass melk er for lav til å føle effekten. Selv om et glass varm melk kanskje ikke direkte kan føre til søvn, kan det vekke hyggelige minner fra mamma, hjem og barndom, noe som kan hjelpe deg med å slappe av og sove bedre.

Kamille te

I århundrer har kamille te blitt brukt som et avslappende hjelpemiddel. Det kan bidra til å redusere muskelspenning, lindre fordøyelsen og lindre angst – alt dette kan få deg til å sove bedre. Bruk to eller tre teposer for å få den fulle, søvnfremmende effekten. Drikk det etter middagen, men ikke drikk det for nær sengen, ellers vil det vekke deg midt på natten for å delta på naturens samtale.

Varmt bad med lavendelolje

Å ta et varmt bad med lavendelolje før sengetid kan hjelpe deg med å slappe av kropp og sinn, og få bedre søvn, sier noen eksperter. En 2016-studie publisert i tidsskriftet Explore foreslo også at innånding av en lavendel-duftende lapp før sengetid kan forbedre nattesøvnen og øke energien på dagtid. Noen studier utført på kvinner i middelalderen og pasienter med hjertesykdommer fant også at lavendel kan forbedre søvnkvaliteten. Forskere tilskriver det til lavendelens avslappende effekter på kroppen.

Meditasjon

Meditasjon og oppmerksomhetsteknikker kan gjøre underverker for de som har problemer med å sove. Studier har vist at meditasjon kan øke søvntiden, forbedre søvnkvaliteten og gjøre det lettere å sovne (og holde). Og det er ikke skadelig å prøve, da meditasjon ikke har noen tilknyttede risikoer eller bivirkninger. Så hvis du vil ha en god natts søvn, må du slå av elektronikken 30 minutter før sengetid og sitte stille og fokusere på myk musikk eller dyp pusting. Hvis du sliter med å våkne opp om natten, anbefaler eksperter å øve på en meditasjon på 10 til 15 minutter for å sovne igjen.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →