Google kan følge Apple med ny sporing og dataovergrep på Android

 

Den neste store versjonen av Android kan komme med nye garantier for tredjepartsappers evne til å spore brukere over nettet, ifølge en ny rapport.

Bloomberg-kilder sier at Google ønsker å følge Apples ledelse ved å søke å begrense dataene tredjepartsapper kan samle inn og hvor enkelt det er for disse appene å krysse brukerne på de beste Android-telefonene.

Folk som er kjent med planene, sier at Googles tilnærming vil være mindre streng enn Apples, som har fått betydelig kritikk fra berørte parter som Facebook, som frykter tillegget kan skade dets lukrative målrettede annonseringsvirksomhet.

For Google, som også vet noe om målrettet annonsering, kan funksjonen se ut til å gi mer en balanse mellom personvernproblemene til den enorme Android-brukerbasen og behovene til utviklere og annonsører. Gitt Googles forretningsmodell er i stor grad rettet mot å selge annonser, ville vi definitivt forvente en lettere berøring enn Apples no-nonsense-strategi.

I en uttalelse utstedt til Pålitelige anmeldelser, en talsperson fra Google bekreftet ikke at endringene var på vei, men sa: “Vi leter alltid etter måter å samarbeide med utviklere for å heve linjen for personvern samtidig som vi muliggjør et sunt, app-støttet appøkosystem.”

Apples nåværende innsats er dobbelt. For det første er det å legge til såkalte ernæringsetiketter i App Store-oppføringene, som forklarer brukerne hvilke data som samles inn av appen og til hvilke formål.

For det andre vil App Tracking Transparency-funksjonen, som er satt til å lanseres med iOS 14.5 i løpet av de neste ukene, gi brukerne muligheten til å melde seg på sporing av flere apper eller be om at det aktuelle selskapet ikke engasjerer seg i praksis.

Interessant, Google er ennå ikke til å overholde Apples nye regler, kanskje når det søker å oppdatere sine iOS-apper og dataene de samler inn.

Dette kan være en interessant historie de neste månedene som ikke bare kunne øke online annonsering slik vi kjenner den, men kunne se Google ta en mer seriøs, Apple-lignende holdning når det gjelder brukernes personvern. Apple har ofte søkt moralsk høy grunn over rivaler ved å hevde at kundedata ikke har noen del i forretningsmodellen som maskinvare- og serviceselskap.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *