Flisete iPhone-lynkabler kan fort høre fortiden til

 

Mens iPhone selv har mottatt en rekke holdbarhetsøkninger gjennom årene, er den ydmyke Lynkabelen fortsatt en skjør gammel ting.

Noen kynikere sier at dette er designet, mens det også er rimelig å si at disse kablene ofte tar mye misbruk som resulterer i skade. Uansett er ingen av oss fremmede for flossete iPhone-kabler.

Nå ser Apple ut til å legge til litt mer holdbarhet i ladekabelen, å dømme etter en nylig patentarkivering som refererer til en “kabel med variabel stivhet.”

Patentet (først spionert av Apple Insider) beskriver en ladekabel som vil ha en ytre hylse med jevn tykkelse, sammen med strekkavlastningshylsen som Apple bruker for å forhindre kabelfurning. Imidlertid erkjenner Apple at det noen ganger kan ha motsatt effekt.

Innenfor applikasjonen som ble gjort i august i fjor, skriver Apple: “Det er velkjent at bøying av kabelen nær avslutningspunktet kan føre til uønsket belastning på ledningstilkoblingene, noe som kan føre til kabelfeil. Følgelig er det vanlig å tilveiebringe en strekkavlastningshylse laget av et stivt materiale rundt enden av kabelen. “

Selskapet fortsetter: “Det stive materialet skaper en lokal økning i kabelens bøyemotstand, og derved avlaster belastningen på ledningstilkoblingene,” fortsetter det. “I tillegg til å gjøre kabelen lokalt stivere, gjør strekkavlastningshylsen også kabelen tykkere i endene. I noen tilfeller kan det hende at den ekstra tykkelsen ikke er ønsket. ”

I følge patentet vil løsningen være en kabel med jevn tykkelse. I det abstrakte forklarer Apple hvordan funksjonen kan fungere. Hvis du slet med å behandle dette, ikke bekymre deg, du er ikke alene

Selskapet skriver: “En kabel kan omfatte en kabelkjerne omgitt av en ytre hylse med jevn tykkelse og videre med en første langsgående seksjon som har en første stivhet (f.eks. Tilsvarende en fleksibel kabel), en andre langsgående seksjon med en andre stivhet (f.eks. tilsvarer en stiv kabel), og et tredje langsgående snitt mellom det første og andre langsgående snitt, der den andre stivheten er større enn den første stivheten, og hvor en stivhet av den tredje langsgående seksjonen varierer mellom den første stivheten og den andre stivhet. Det andre lengdesnittet kan gi strekkavlastning for kabelen. ”

Apple arkiverer ofte for patenter det ikke ender opp med å bruke, men denne vil være hjertelig velkommen.

About Muhammad Usman Younas

Hello, I am Muhammad Usman Younas a founder of worldstudypoint.com and some other websites. I have created Study Point Website to promote the Eductaion in All Over the World. And to help the Students in their Studies.

View all posts by Muhammad Usman Younas →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *