For flere måneder siden gjennomgikk vi Zeaplus Buds, et par trådløse ørepropper med god aktiv støyreduksjon. Den fikk gode tilbakemeldinger på grunn av sin komfortable passform og super billig prislapp. Og i dag har vi mottatt et nytt hodesett fra samme merke Zeaplus – den trådløse hodetelefonen Zeaplus Studio med aktiv støydemping. Det er ingen tvil om at denne hodetelefonen er rettet mot budsjettmarkedet.
Så, la oss se om merket Zeaplus kan fortsette å beholde prisfordelen med god valuta for pengene med sitt nye Zeaplus Studio.
Vi tar Sony WH-1000XM3 som referanse for å se hva Zeaplus Studio gjør bra og hva det ikke gjør bra nok. Men jeg vil minne deg på at Sony XM3-øretelefonene er en av de beste støydempende hodetelefonene fra 2020, og XM3 på Amazon koster over $ 200, mens Zeaplus Studio kun selger for $ 39. Så vær så snill og husk dette når du leser denne sammenligningen.
La oss først snakke om utformingen. Zeaplus-studioet har vedtatt det mest populære designet for trådløse øretelefoner de siste årene, noe som gjør at det ser litt ut som Sony XM3-hodetelefonene.
Hodesettets utvendige kropp er laget av svart plast med en matt finish. For et headset-produkt er plast fremdeles et av de beste valgene for å redusere vekten, og fører til en god bæreopplevelse i lang tid. For godt utvidbarhet, er topputvidelsen laget av børstet lyst metall.
Vekten på 264g er bare 10g tyngre enn XM3, men forskjellen oppfattes ikke lett når du bruker dem på hodet.
I likhet med XM3 har ørekoppene til Zeaplus Studio også et bredt spekter av rotasjoner. De kan brettes og plasseres stabilt på bordet eller oppbevares i den medfølgende bærevesken. Studio-hodetelefonens over-ear svamp er mye tykkere enn XM3. Og det føles ganske mykt og behagelig å ha på seg. Ingen tvil om at Sony-hodetelefonene har utmerket bæreopplevelse. Men det som virkelig overrasket oss var at Zeaplus-hodetelefonene som et budsjett trådløs hodetelefon også kan gi brukerne en lignende passform og komfort. Mer interessant, den tykkere svampdekningen til ZeaPlus Studio gir til og med bedre varme for ørene om vinteren. Men etter at været er oppvarmet, vil det sannsynligvis ikke være et godt forslag for de fleste brukere å bruke den i lang tid.
La oss nå se på den ytre overflaten på ørekoppene. På venstre side finner du en Zeaplus-logo som er jevn, og den andre siden har kontrollpanelet med tre funksjonsknapper. Disse tre knappene tilbyr primære kontroller, inkludert strøm på / av, sangbryter, pause i avspilling og samtaler.
Selv om de fysiske knappene ikke ser så avanserte ut som XM3s berøringspanel, er det mer brukervennlig i den forstand at brukerne får lov til å ha en mer intuitiv betjening med spesifikke knapper og redusere utilsiktede handlinger.
I tillegg til en trådløs tilkobling med Bluetooth, tilbyr Studio-hodetelefonene også en kablet tilkobling gjennom 3,5 mm hodetelefonkontakten nederst til venstre. Og støydempende bryter er plassert ved siden av hodetelefonkontakten. Til høyre nær bunnen er det en type C-ladeport, som lar deg lade hodetelefonene med telefonens ladekabel og lader.
Fra utseendet alene ser det ikke ut som et billig plassert produkt. Imidlertid selger den bare for 39 amerikanske dollar, så den har en solid design for sin pris.
Men det betyr ikke at det er perfekt uten ulemper. Selv om den har en mykere svamp øverst, kan vi fremdeles føle presset når den presser mot hodet når du bruker den. Når vi trekker begge ørekoppene til lengste bredde, vil du tydelig merke dette. Zeaplus Studios uttrekkbare lengde er litt kortere enn hva vi kan nå på Sony XM3. Så hvis du har et stort smart hode, kan dette være et problem.
Og la oss nå snakke om ytelsen, og la oss starte med dens støydempende ytelse. Forskjellen i støyreduksjon mellom Zeaplus og Sony hodetelefoner er ganske åpenbar. ZeaPlus Studio trenger fortsatt å jobbe hardere med sine fremtidige modeller. Hvis vi gir sony 1000MX3 en rating på 100, kan ZeaPlus Studio bli rangert rundt 70. Men med tanke på prislappene sine, ville det være urettferdig å kritisere ZeaPlus for å sammenligne det med toppmodellene i markedet.
Sammenlignet med noen trådløse ørepropper med aktiv støyreduksjon, har ZeaPlus-studioet fortsatt bedre aktiv støyreduksjon, for ikke å nevne at det gjør en ganske god jobb sammenlignet med andre hodesett på samme prisnivå. Spesielt for lavfrekvent rekkevidde er det bra nok til å redusere eller til og med blokkere de irriterende, konsistente lydene i visse scenarier, som den generelle hubbubben på et travelt kontor, kjøretøyets motor eller brølende maskiner. Men når det gjelder høyfrekvenser inkludert menneskelige stemmer, er den reduserende effekten mindre imponerende. Og det er ingen justerbar styrke for støyreduksjon. Alt du har er et alternativ for å slå funksjonen på eller av gjennom ANC-bryteren nederst på venstre kopp. Det er heller ingen gjennomsiktig modus som kunne ha vært nyttig når du snakker med en person eller når du trenger å høre omgivende lyd.
Når det gjelder lydkvalitet, støtter ZeaPlus-studioet AAC-kodeken, som uten tvil er bedre enn hodetelefoner med bare SBC-kodeken.
Selv om det ikke vil være i stand til å slå Sonys hodesett som støtter ekstra LDAC- og aptX HD-kodek, er AAC-kodeken det beste alternativet du kan finne på et trådløst budsjetthodesett. Men som hodetelefonmodell har ZeaPlus Studio større plass til å bruke en bedre svinger enn de fleste trådløse ørepropper. I mellomtiden, hvis du vil nyte relativt høy lydkvalitet med støydempende funksjon til lavere priser, er ZeaPlus Studio et trygt valg. Den gir en åpen lyd som gir gode detaljer om instrumentet og forbedret dynamikk. Med god ytelse over nydelig, dyp bass, ville det være et utmerket billig verktøy for de rockemusikkelskere. Tvert imot, vokal og høy rekkevidde er ikke like imponerende som ytelsen til lav rekkevidde, spesielt siden vi forventet at den skulle være litt mer fokusert. Men generelt fører ikke gapet mellom frekvenser til en ubalansert lytteopplevelse. I stedet forsterker bassens rikdom den totale leveransen på en hyggelig måte for å kompensere for de små ulempene.
Forsinkelsen er naturlig nok en bekymring for mange mennesker som trenger det for å se på videoer og spill. Men for Zeaplus Studio er latensoptimaliseringen ganske bra. Hvis du ikke lytter nøye, er det vanskelig å oppfatte lydforsinkelsen under spilltesten vår. Den generelle ventetiden med aktivert ACC-kodek er estimert til å være omtrent 0,5 sekunder, og den vil reduseres med omtrent halvparten hvis SBC-kodeken er aktivert.
Og batteriets ytelse er heller ikke dårlig på ZeaPlus-studioet. For trådløs bruk kan det fulladede hodesettet kontinuerlig fungere i 16 timer med støyavbrudd på, mens det kan vare 25 timer med støyavbrudd av. Hvis du foretrekker kablet bruk med støyreduksjon på, kan batterilevetiden til og med nå opptil 40 timer.
Så dette er ZeaPlus Studio, en pålitelig, trådløs hodetelefon med støydempende. Det er sannsynligvis den mest anbefalte ANC-hodesettmodellen du kan få for under 50 amerikanske dollar. Den har en ganske god design, effektiv støydemping, anstendig lyd og relativt god ventetid. Samtidig må du også leve med dens mangler, som passformen som kan være litt stram for noen brukere, og de åpenbare ulempene med lydkvalitet.
Men generelt sett på prisen, er det absolutt verdt pengene. Så hvis du er interessert i å få et billig ANC-hodesett, kan Zeaplus Studio være et godt alternativ. Du kan sjekke ut mer informasjon om hodetelefonene her.
I SLEKT:
VÆR ALLTID DET FØRSTE Å VITE – FØLG OSS!